städpersonal utför kontorsstädning

Är kontorsstädning annorlunda från hushållsstädning?

Vissa företagare tycker att kontorsstädning är exakt samma som hushållsstädning. Vi håller alla våra egna hem rena, så varför skulle vi inte alla arbeta tillsammans för att se till att våra kontor eller arbetsplatser också är rena, eller hur? Fel. Kontorsstädning är faktiskt väldigt annorlunda än att hålla ditt eget hem rent, och därför bör huvudansvaret inte falla på heltidsanställda vid ditt företag, såvida de inte har fått uppdraget att göra detta. Det finns många anledningar till att städning av ett kontorsutrymme skiljer sig mycket från städning i ditt hem.

Kontorsstädning sker ofta på större objekt

Kontorsstädning sker uppenbarligen i mycket större skala än hemstädning gör. Utrymmet som behöver rengöras är inte bara mycket större, men det kan också kräva fler verktyg och rengöringsprodukter för att rengöra området. Det betyder att det kan ta mycket längre tid att rengöra ordentligt, och det kan också kräva olika tekniker. Att överföra dina rengöringstekniker till kontoret eller lagret kanske inte fungerar som planerat. Experter känner till rätt teknik för att arbeta i större skala än vad som krävs för rengöring hemma.

Regler för att städa kontor

Om du äger ditt eget hem finns det inga riktiga regler om hur rent det måste vara, såvida det inte riskerar någon annans hälsa och säkerhet. Men med kontorsstädning finns det många olika regler som måste följas, och dessa regler kan bero på den ort du bor i. Om du inte följer dessa regler kan det leda till böter eller till att ditt företag stängs ner. Det kan inte förväntas att din personal följer alla dessa rengöringsregler om de också förväntas arbeta heltid i sin normala roll. Att anlita en extern städare från en städfirma i Karlstad som är specialiserad på kontorsstädning i ditt område hjälper dig att se till att du inte bryter mot några lokala bestämmelser.

Specialutrustning för att rengöra kontoret

Rengöring av kontor kräver ofta användning av specialutrustning eller produkter, eftersom de typer av röra och smuts som behöver rengöras ofta är olika. Till exempel är spill i en kommersiell miljö svårare att ta bort. Såvida du inte betalar för korrekt utbildning för din heltidsanställde kanske de inte vet hur de använder utrustningen på rätt sätt, eftersom det är osannolikt att de någonsin kommer att behöva använda den i en hemmamiljö. Detta innebär att de inte kommer att kunna använda den effektivt.