rengöra möbler

Rengöring möbelklädsel – Därför är det viktigt att rengöra dina möbler

Du kanske är van vid att ha dina mattor professionellt rengjorda då och då, men hur är det med dina möbler? Överraskande nog är möbelklädseln också i behov av en bra rengöring, precis som dina mattor. Nedan kommer du att kunna läsa de exakta anledningarna till varför regelbunden möbelklädselrengöring ska vara en del av din att-göra-lista.

Varför bör du rengöra din möbelklädsel regelbundet?

Allergener

Lider någon i din familj av allergier? Dina kuddar kan vara problemet. Barn och husdjur drar in mycket pollen speciellt efter att ha lekt utomhus, och naturligtvis är alla föremål ett mål för damm. Det är även möjligt för dina möbler att börja mögla, mögel orsakar sin egen uppsättning av allergisymtom. Låt oss inte glömma husdjursallergi för familjer med katter och hundar. Om du tycker att du har kliande eller rinnande ögon, nysningar eller fläckar av eksem på din hud när du är inne, bör du boka in en omedelbar möbelklädselrengöring.

Smuts

Beroende på hur mycket trafik som kommer och går från ditt hem kommer du så småningom att börja märka att smuts byggs upp på dina möbler. Detta kan vara jord från utomhus, eller matpartiklar från snacks som barnen spillde medan de tittade på en film på TV. Medan denna typ av smuts inte är speciellt skadlig för din hälsa, kommer det garanterat förstöra utseendet på dina möbler.

Vätskor

Det finns många typer av vätskor som kan ha haft en chans att sugas ner i dina möbelstoppning: ett barns snor, en valps dregel eller din respektives svett. Dessa vätskor kan vara osynliga för ögat när de torkat, men de är fortfarande bosatta i dina möbler. Med tiden kan de få din soffa eller gungstol att lukta. Endast med en djup klädselrengöring kan du bli av med vätskorna och deras dåliga lukter.

Bakterier

Bakterier kan växa på nästan vilken yta som helst, och dina överdrag är inget undantag. Problemet med bakterier är att det kan göra dig och dina husdjur extremt sjuka. Bara några av de bakterier som kan befinna sig i dina tyg är MRSA, influensa och VRE (vancomycinresistenta enterokocker). En noggrann rengöring behövs för att eliminera bakterierna och förebygga eventuella sjukdomar.

Förläng livet på dina möbler

Slutligen vill du inkludera regelbunden möbelklädselrengöring för att förlänga livet på dina möbler. Det är mycket billigare att i framtiden ta hand om de möbler som du har än att ersätta möblerna med nya eftersom de blivit oattraktiva och nedbrutna. Om du även vill sälja dina möbler i framtiden för en uppgradering, får du mer pengar för de om de har varit väl omhändertagna.

Den bästa praxisen att följa är att planera en klädselrengöring en gång per säsong, vilket motsvarar fyra gånger per år. Möbler som är perfekta för detta inkluderar soffor, fåtöljer och köksstolar som har en vadderad topp. Om du har några stolar i ditt vardags- eller sovrum, glöm inte att inkludera även dessa. Håll din soffa och kärlekssits som ny igen genom att beställa din första möbelrengöring.

Vi hjälper dig med flyttstädning i Karlstad till bäst pris!